Tarieven medische expertise arbeidsgerecht geïndexeerd op 1 januari 2022

In het Staatsblad verscheen een Koninklijk Besluit dat de tarieven aanpast voor experts (neuropsychiaters) bij arbeidsgerechten. Het gaat om geschillen over de tegemoetkomingen aan gehandicapten, de gezinsbijslag voor werknemers en zelfstandigen, de werkloosheidsverzekering en de regeling voor verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen.

De tarieven worden geïndexeerd op 1 januari 2022. Dat houdt in dat het persoonlijk ereloon van de deskundige vanaf dan 432,57 euro bedraagt, maar als het onderzoek wordt uitgevoerd door een psychiater of door een neuropsychiater ligt de prijs op 513,08 euro. Daarnaast kunnen administratieve kosten aangerekend worden voor een bedrag van 129,43 euro.

Zijn er andere bijkomende medische onderzoeken nodig, dan is de Riziv-nomenclatuur van toepassing, maar als de onderzoeken worden uitgevoerd door een psychiater of door een neuropsychiater bedraagt het tarief sowieso 253,58 euro. Is het onderzoek in handen van een psycholoog, met een volledige reeks testen, of door een ergoloog, dan mogen zij 175,84 euro aanrekenen.

Alle andere onderzoeken of adviezen die niet onder het voorgaande vallen, hebben een prijskaartje va 87,91 euro.

Deze bedragen zijn van toepassing voor de expertises waarvan het definitieve verslag neergelegd wordt vanaf 1 januari 2022.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.