VIB-KU Leuven verwerft nieuwe inzichten over eiwitcomplex bij alzheimer

VIB-KU Leuven verwerft nieuwe inzichten over eiwitcomplex bij alzheimer

Een Leuvens onderzoeksteam van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de KU Leuven heeft nieuwe inzichten verworven over een eiwitcomplex dat een cruciale rol speelt bij alzheimer en sommige vormen van kanker. Met microscopie in superresolutie kunnen wetenschappers eiwitinteracties beter bestuderen. Dat meldt VIB-KU Leuven donderdag.

Virus kan hersenen van patiënten aantasten, ook bij milde symptomen

Virus kan hersenen van patiënten aantasten, ook bij milde symptomen

Het coronavirus kan de hersenen van besmette patiënten aantasten, en dat op een grotere basis dan voordien aangenomen werd. Dat meldt een team van Britse wetenschappers.

Onze recente videos

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Interessant dat ze moeilijk geïnfecteerd raken, maar dat is voor de mens (en voornamelijk kinderen) maar een deel van het probleem : in welke mate en over welke periode kan een gecontamineerd dier ( drops op de huid bvb eventueel van een geïnfecteerde mens) bij contact (knuffel,...

  Huisdieren en covid-19

 • de vermelding "600 TPI (draden per inch)" brengt ons geen stap dichter ....

  Efficiëntie van stoffen mondmaskers

 • Hoe kan een leek te weten komen of een bepaald katoen 600 TPI heeft? Zelf tellen zal helaas niet gaan. Een antwoord op die vraag hadden jullie zélf moeten meegeven aan de lezer!

  Efficiëntie van stoffen mondmaskers

 • In de media is te zien hoe sommige zorgverleners maskers dragen met uitademventiel. Zie bvb VRT NU Het Journaal 2/5/2020 19h. Dergelijk uitademventiel laat natuurlijk de 'vrije uitstoot van partikels toe. Op dergelijke maskers die wel de drager maar niét de omgeving beschermen is...

  Over de doeltreffendheid van maskers...