"Neuronale feedback uit regio onder rugletsel speelt cruciale rol herstel verlamming"

Een specifieke neuronale feedback vanuit de regio onder het rugletsel speelt een cruciale rol bij het herstel van verlamming als gevolg van een ernstig rugletsel, waardoor de communicatie tussen de hersenen en het ruggenmerg verbroken werd.

ALS Liga België steunt onderzoek met ruim 3 miljoen euro in 2018

ALS Liga België steunt onderzoek met ruim 3 miljoen euro in 2018

In 2018 mochten de ALS Liga België en het onderzoeksteam van de KU Leuven/VIB om en bij 2 miljoen euro donaties ontvangen voor de opstart voor wetenschappelijk onderzoek naar de zenuwspierziekte ALS. Samen met vijf lopende projecten is dat goed voor ruim 3 miljoen euro ondersteuning in 2018.

Onze recente videos

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Beste

  Wat is de bedoeling van de app ? Dat de persoon met dementie nog zelfstandig zijn weg vindt in huis ? Als ik het goed begrijp moet de persoon ook nog kunnen werken met een tablet. Dan kan dit gebruikt wordt in de beginnende fase van dementie.
  Ik probeerde op het werk het...

  Onderzoeker ontwikkelt app MemoryHome als geheugenpaleis voor dementen en hun omgeving

 • Eindelijk! Betekent dit ook dat men in Europa overal medicatie over de counter via internet zal mogen kopen zonder locale blokkades?

  Onlinehandel: alle Europese kopers op gelijke voet

 • Wat de CM er nooit bij vertelt is dat de patient die een 1-persoonskamer kiest daar bijna nooit 1 euro zelf moet van betalen, want het is zijn hospitalisatie-verzekering die alles betaalt....( wij vragen bvb. alleen supplementen als we zeker zijn dat de patient daar zelf niks ...

  De Block zal ereloonsupplementen niet schrappen

 • Het is hoogst merkwaardig dat ‘zogenaamd socialistische’ actoren plots een sociale maatregel- zoals ereloonsupplementen in essentie zijn- willen afschaffen.
  Ereloonsupplementen zijn immers enkel te betalen door de rijken, meestal echter indirect het bedrijf dat zijn werknemer...

  De Block zal ereloonsupplementen niet schrappen