Leuvense onderzoekers starten studie naar psychologische effecten van corona-crisis

Onderzoekers van de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven zijn gestart met het onderzoek 'Corona Diaries' naar de psychologische effecten van de coronacrisis en van de daarmee gepaard gaande maatregelen. Deelnemers moeten gedurende twee maanden iedere avond een korte vragenlijst invullen.

De onderzoekers vrezen dat niet alleen de angst voor het virus, maar ook de actuele sociale isolatie grote psychische implicaties zal hebben eenmaal de crisis voorbij is. Door gebruik te maken van een dagboekmethode hopen de onderzoekers de effecten op lange termijn zichtbaar te maken en op die manier psychologen in staat te stellen om in de toekomst beter hulp te bieden.

In vergelijking met de andere grootschalige studies naar de psychische effecten van de crisis betreft 'Corona Diaries' een langetermijnonderzoek. Door het dagelijks noteren van de eigen emoties en gedrag willen de onderzoekers nagaan hoe dit na verloop van tijd verandert. De deelnemers krijgen bovendien geheel vrijblijvend een aantal oefeningen aangeboden die helpen om de stress te verminderen.

Wie interesse heeft om mee te doen, stuurt een mail naar CoronaDiaries@kuleuven.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.