Huis voor Gezondheid biedt Brusselse zorgverleners gratis psychologische steun aan

Het Huis voor Gezondheid, een netwerkorganisatie in de Brusselse gezondheidszorg, gaat vanaf 1 mei digitale sessies organiseren die gratis ter beschikking staan voor zorgverstrekkers. Brussels minister en collegevoorzitter in de Vlaamse Gemeenschapscommissie Elke Van den Brandt (Groen) kondigt het initiatief  aan in de Gemengde Commissie van de VGC.

De corona-crisis vraagt heel veel van het zorgpersoneel en dus is de psychologische impact op hun welzijn niet te onderschatten. De VGC zet daarom haar resterende projectmiddelen in om zorgprofessionals psychologisch te ondersteunen via het Huis voor Gezondheid. De organisatie voorziet een aanbod waarop zorgverstrekkers zich gratis kunnen inschrijven.

"Apothekers, thuisverpleegkundigen, huisartsen en andere zorgverleners die geconfronteerd worden met angst, stress en machteloosheid kunnen gratis deelnemen aan individuele of groepssessies die door externe psychologen digitaal begeleid worden. De eerste sessie gaat op 1 mei van start", verduidelijkt VGC-collegevoorzitter Van den Brandt.

De corona-crisis heeft ongetwijfeld ook een impact op het psychisch welzijn van de hele bevolking en daar houdt de VGC ook de vinger aan de pols. Het aantal chat- en telefoongesprekken van de verschillende hulplijnen nam al toe en ook wanneer de crisis gaat liggen zullen de gevolgen nog zichtbaar zijn.

"We houden, ook via onze administratie, uiteraard nauw contact met de partners op het terrein en spelen zo goed mogelijk in op de acute noden die zij signaleren", verklaart Van den Brandt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.