Brussels Delta-ziekenhuis opent dienst voor psychologische ondersteuning

Het Delta-ziekenhuis in de Brusselse gemeente Oudergem opent op 1 februari een cel Psy-Covid. De oprichting van deze dienst heeft tot doel om iedereen die van dichtbij of van ver getroffen is door de coronacrisis, psychologisch te ondersteunen.

De gezondheidscrisis die we doormaken weegt zwaar door. De sociale en economische gevolgen maken dat heel wat mensen ook op psychologisch vlak geraakt worden. Hulp vragen is essentieel, voor jong en oud, oordelen ze bij de Chirec ziekenhuisgroep. Om de personen die het psychisch moeilijk hebben te kunnen ondersteunen, wordt daarom in het Delta-ziekenhuis de cel Psy-Covid opgericht.

Iedereen die het als gevolg van de coronacrisis moeilijk heeft, is hier welkom. Het kan gaan om iemand die besmet was, een familielid heeft verloren, een verpleegster of iemand die door de lockdown in sociaal isolement is beland, lijdt onder het telewerk of zelfs zijn of haar job verloren heeft.

De cel Psy-Covid bestaat uit psychologen, psychotherapeuten en specialisten binnen de traumapsychologie. Personen met een depressie, slaapproblemen, drank- of drugsproblemen, eetstoornissen, zelfmoordneigingen, fobieën of slachtoffers van huiselijk geweld kunnen vanaf 1 februari op afspraak langskomen voor een consultatie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.