Assistenten neurologie (Babinski) schenken 7647,54 euro aan het goede doel

Het benefietgala van Babinski heeft voor een opbrengst gezorgd van maar liefst 3823,77 euro per vzw, want twee vzw die zich inspannen voor (jong)dementie genieten van dit initiatief van de assistenten neurologie.

Babinski is de vereniging voor en door Vlaamse assistenten neurologie en organiseert bijscholingen voor assistenten neurologie. Met de organisatie van een benefietgala kwam Babinski uit haar comfortzone. In het najaar van 2018 vond de eerste ‘Nacht van de Neurologie’ plaats, een benefietevent ten voordele van de neurologische patiënt. Dit benefietgala was ten voordele van twee vzw’s die zich inspannen voor (jong)dementie.

‘Huis Perrekes’ is actief in Geel en legt de nadruk op een menswaardig verblijf van de bewoners in hun niet-alledaags woonzorgcentrum. ‘Gewoon Leven’ is gebaseerd in Aalst en organiseert meerdere keren per maand activiteiten voor mensen met jongdementie en hun mantelzorgers. Beide vzw’s leggen de nadruk op de dagdagelijkse activiteiten voortzetten en menswaardigheid in de ziekte behouden. Zo wordt er samen confituur gemaakt, gewandeld en veel steun aan elkaar geboden.

Voor de eerste editie van de ‘Nacht van de Neurologie’ werden maar liefst 160 tickets verkocht aan assistenten, stafleden, paramedici en sympathisanten. De organisatoren waren zeer tevreden over de opkomst. Het benefietgala heeft voor een opbrengst gezorgd van maar liefst 3823,77 euro per vzw. Met de opbrengst zal ‘Huis Perrekes’ bakker Bram kunnen betalen die wekelijks brood bakt met de bewoners. ‘Gewoon Leven’ plant verder workshops te organiseren voor patiënten en hun familie. Er mag dan ook gezegd worden dat er sprake was van een denderend succes. Mogelijk wordt het concept in de toekomst herhaald, klinkt het enthousiast.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.