Zeven KU Leuven-onderzoekers ontvangen ruim anderhalf miljoen euro voor alzheimeronderzoek

Zeven onderzoekers van de KU Leuven krijgen 1.530.000 euro van de Stichting Alzheimer Onderzoek. Dat heeft de Stichting bekendgemaakt.

In België zal een op de vijf mensen, en zelfs een op de drie vrouwen, een vorm van dementie ontwikkelen, blijkt uit cijfers van de Stichting Alzheimer Onderzoek. In 70 procent van de gevallen gaat het om de ziekte van Alzheimer. Door de toenemende vergrijzing schat De Stichting dat er in de toekomst 2 miljoen Belgen bij dementie betrokken zijn. 

"De KU Leuven speelt een vooraanstaande internationale rol in de zoektocht naar een medicijn tegen Alzheimer en andere vormen van dementie", zegt Joost Martens, directeur van de Stichting Alzheimer Onderzoek. "Het doet ons een groot genoegen dat we maar liefst zeven onderzoekers een beurs kunnen geven. Hun onderzoeksvoorstellen werden door buitenlandse professoren bijzonder hoog gewaardeerd." 

Bart De Strooper, Rik Vandenberghe, Wim Annaert en Frederic Rousseau krijgen elk een beurs van 300.000 euro voor hun onderzoeksprojecten. Katarzyna Marta Zoltowska, Nikolaos Louros en Inmaculada Sanjuan Ruiz ontvangen 110.000 euro. 

De wetenschappelijke raad van de Stichting selecteert welke projecten financieel ondersteund worden, nadat ze door buitenlandse professoren zijn geëvalueerd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.