Zesde editie van campagne #perfectgelukbestaatniet gelanceerd in Tienen

In het OverKop-huis in Tienen is de nieuwe editie van de campagne #perfectgelukbestaatniet gelanceerd. De campagne wil jongeren leren dat mindere momenten in hun leven oké zijn en hen helpen hun veerkracht te verhogen. Het is de zesde editie van de campagne.

Net geen 20 procent van de jongeren tussen 11 en 16 jaar voelt zich meerdere keren per week ongelukkig, blijkt uit recent onderzoek van HBSC (Health Behaviour in School-aged Children) Vlaanderen. Dat is een stijging van 5,5 procent tegenover 2018. Meer dan de helft van de jongeren (53,3 procent) ervaart meermaals per week een of meerdere psychologische klachten, wat 7 procent meer is dan vijf jaar geleden. 

"Om die trend te keren, is een preventieve aanpak nodig", vindt Hilde Crevits (CD&V), Vlaams minister van Welzijn. "Het is belangrijk om jongeren duidelijk te maken dat het leven tegenslagen kent en dat het oké is om soms eens een mindere dag te hebben. Door hun veerkracht te versterken, kunnen ze ook weten wat te doen om zich beter te voelen wanneer er een lastige gebeurtenis opduikt." 

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert daarom voor de zesde keer de campagne #perfectgelukbestaatniet op sociale media. De campagne laat jongeren tussen 12 en 16 jaar ook kennismaken met noknok.be, een website die tips geeft om je mentaal welzijn te verhogen. Influencers Tybe Hendrickx, Anneleen Debaveye, Younes Idrissi en Imea Denooze zetten hun schouders achter #perfectgelukbestaatniet. 

"Heel veel mensen denken dat ik niet onzeker ben omdat mijn leven op sociale media glitter en glamour is. Maar sociale media zijn fake. Iederéén is wel eens onzeker", zegt influencer Imea Denooze. "Mijn tip bij onzekerheid is: jij bent de regisseur van je eigen leven."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.