Tournée Minérale start donderdag

De achtste editie van Tournée Minérale gaat donderdag van start. Een op de vijf volwassen Vlamingen kiest er dan voor om een maand lang alcohol te mijden. En steeds meer mensen doen mee, zo tonen de cijfers van 2023. Vrijheid is dit jaar de rode lijn in de campagne.

"Tijdens Tournée Minérale ben je niet alleen alcoholvrij. Je bent ook vrij van sociale druk om te drinken, vrij van vaste routines waarin je automatisch naar alcohol grijpt en vrij van de negatieve bijwerkingen van alcohol - waaronder tal van gezondheidsrisico's, zowel mentaal als fysiek", zo klinkt het.

"Eens nagaan hoe moeilijk of makkelijk het is om alcohol een poos achterwege te laten, is een zinnige oefening", zegt Tom Evenepoel, coördinator van De Druglijn. "Door te zien op welke momenten je het misschien moeilijker vindt geen alcohol te drinken, leer je veel bij. Het is een kans om je gezondere alternatieve gewoontes eigen te maken."

Ambassadeur van de campagne is dit jaar tv-presentatrice en reportagemaakster Cath Luyten. Zij trok de voorbije weken al de straat op en ging na hoe bewust mensen met hun alcoholgebruik omgaan. Ook wordt tijdens de maand februari een filmpje verspreid waarin voetbalsupporters getuigen over de schijnbaar vanzelfsprekende link tussen voetbal kijken en alcohol.

Wie Tournée Minérale volgt op sociale media en de website krijgt verder heel wat tips, getuigenissen van deelnemers en mocktailrecepten. Deelnemers kunnen zich ook inschrijven op de nieuwsbrief voor extra ondersteuning.

> Happy zonder happy hour

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    31 januari 2024

    Proef het nieuwe alcohol vrije bier van de boer : “ pikkezot “!
    Santé !