Toch nog twee leveringen van antidepressiva 

Het Deense farmabedrijf Lundbeck zal dan toch een levering van de antidepressiva Redomex en Nortilen verzekeren. Dat bevestigt het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Of het bedrijf daarmee aan zijn wettelijke verplichtingen tegemoetkomt, is nog onduidelijk.

Vorige week raakte bekend dat Lundbeck beide producten uit de Belgische handel zou halen wegens onvoldoende rendabel. Psychiaters trokken aan de alarmbel. Het gaat om producten die worden ingezet voor mensen met ernstige depressieve klachten, maar ook tegen zenuwpijn. Minister Vandenbroucke dreigde met een geldboete omdat het bedrijf bepaalde wettelijke verplichtingen niet zou nakomen.

Vandaag raakte bekend dat Lundbeck alsnog twee leveringen van de antidepressiva verzorgt - één levering van elk product, bevestigt het kabinet-Vandenbroucke. Maar of dat volstaat om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, moet nog blijken. Het bedrijf zegt open te staan voor overleg en dat zal dus zeker volgen, luidt het.

Op de VRT-radio verklaarde de minister dat de levering op korte termijn goed nieuws is, maar of het op lange termijn een duurzame oplossing is, kon hij vandaag niet bevestigen. "Ik blijf zoeken naar een duurzame oplossing, ofwel met dit bedrijf, ofwel met andere bedrijven", aldus Vandenbroucke.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Filiep SANDRA

  18 juni 2024

  beste minister,
  eigen schuld dikke bult
  reeds 40 jaar volgen de terugbetaingstarieven van medicatie en erelonen de index niet volledig; ieder jaar werd en wordt iets 'afgepingeld' zodat het op verloop van tijd niet meer rendabel is
  dr. SANDRA Filiep