Tele-Onthaal lanceert eindejaarscampagne

De telefonische en chathulpdienst Tele-Onthaal heeft haar eindejaarscampagne gelanceerd. Onder de noemer 'Te veel op je bord? Tele-Onthaal serveert een luisterend oor' laat het mensen weten dat er altijd iemand bereid is om te luisteren. Daarnaast vraagt de organisatie om meer empathie aan de feesttafel.

Terwijl de feestdagen voor heel wat mensen gezelligheid, samenzijn en vreugde betekenen, zien sommigen ze liefst zo snel mogelijk voorbij gaan. Met de nieuwe campagne wil Tele-Onthaal mensen die zich eenzaam, verdrietig, depressief of gestrest voelen tijdens de feestdagen een hart onder de riem steken en hen uitnodigen om contact op te nemen met Tele-Onthaal. Vorig jaar contacteerden meer dan 5.000 mensen de hulplijn tijdens de eindejaarsperiode.

De campagne bestaat uit verschillende visuals die een feesttafel tonen met daarop dooddoeners die vaak goedbedoeld worden gebruikt om mensen te troosten of te adviseren, maar die soms net het tegenovergestelde effect hebben. 'Waarom ben je nog steeds alleen?', 'Je moet echt verder gaan met je leven hoor.' 'Jij hebt toch geen reden om depressief te zijn'. Deze woorden kunnen onbedoeld meer verdriet veroorzaken dan troost bieden.

De bedoeling van de campagne is om mensen bewust te maken van het feit dat de feestdagen niet voor iedereen een vrolijke periode zijn en dat er veel mensen zijn die worstelen met moeilijkheden binnen hun relatie of familie, gezondheidsproblemen, eenzaamheid, verdriet, depressie of andere zorgen. In het hart van deze campagne ligt een positieve boodschap over het cruciale belang van empathie.

Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar op het gratis telefoonnummer 106. Daarnaast kunnen mensen ook chatten met een vrijwilliger via de website www.tele-onthaal.be. De gesprekken zijn gratis, anoniem en vertrouwelijk.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.