Stuk minder dronken bestuurders betrapt dan voor corona

De politie betrapt tegenwoordig vijftien procent minder dronken bestuurders dan voor de coronacrisis. Elke dag blazen gemiddeld 68 bestuurders positief, Voor corona liepen jaarlijks zowat 30.000 bestuurders tegen de lamp, gemiddeld 81 per dag. Maar vanaf 2022, na de pandemie, is er een opvallende daling. In de eerste helft van vorig jaar werden zelfs vijftien procent minder dronken bestuurders betrapt en dat terwijl het aantal controles niet daalde.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van opgevraagde cijfers.

Ook politierechters merken de trend al enige tijd in hun zittingszalen. "En dat kunnen we alleen maar toejuichen", zegt politierechter Peter D'Hondt. "Het toont aan dat onze strenge aanpak loont. Mensen mogen niet het gevoel hebben dat ze er gemakkelijk van af kunnen komen."

Al speelt er tegenwoordig ook een andere problematiek, steldt D'Hondt. "Er rijden misschien minder dronken mensen rond, maar daarom zeker niet minder mensen onder invloed. We zeggen al een tijdje dat drugs alcohol hebben ingehaald in het verkeer."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.