Project ‘opleiding referentiearts dementie' verlengd

Het project, dat inzet in op de bekendmaking van de ziektebeelden bij dementie bij de doelgroep huisartsen, blijkt een jaar na de start een groot succes. Er zijn al 90 opgeleide artsen. Van deze groep is 60% huisarts en 40% arts-specialist uit verschillende disciplines zoals geriatrie, neurologie, psychiatrie en anesthesie. Minister Crevits verlengt het.

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen voert een pilootproject uit waarbijj een 'opleiding referentie-arts dementie' is ontwikkeld. Het project zet in op de bekendmaking van de ziektebeelden bij dementie bij de doelgroep huisartsen, zodat de tijd tussen de eerste symptomen en de diagnose verkleint.

Een jaar na de start van het project blijkt dit een groot succes te zijn, met al 90 opgeleide artsen. Van deze groep is 60% huisarts en 40% arts-specialist uit verschillende disciplines zoals geriatrie, neurologie, psychiatrie en anesthesie.

Vanwege het grote succes verlengt de Vlaamse regering de looptijd van het programma nu met vijf maanden, tot 31 mei 2024. Deze verlenging zorgt ervoor dat een groter aantal geïnteresseerde zorgverleners, die momenteel op de wachtlijst staan, in het voorjaar van 2024 de opleiding tot referentiearts dementie alsnog kunnen volgen.

Aangezien er enkele opdrachten zijn weggevallen, kunnen hiervoor de vrijgekomen middelen via een budgetneutrale verschuiving  worden ingezet.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.