Nupraatikerover organiseert tiendaagse chatmarathon in context van Open Geestdagen

Vanaf vandaag tot en met vrijdag 13 oktober is de chatbox van Nupraatikerover.be elke dag geopend voor slachtoffers van seksueel geweld, kindermishandeling en -verwaarlozing. De tiendaagse chatmarathon kadert in een nieuwe campagne van TeGek!? en zorgnet-Icuro om het hulpaanbod voor geestelijke gezondheid in de kijker te zetten.

Overal in Vlaanderen en Brussel kan je dit weekend organisaties bezoeken, rondleidingen en workshops volgen rond geestelijke gezondheid in het kader van de Open Geestdagen. Nupraatikerover.be is één van de deelnemende organisaties, maar omdat de anonieme hulplijn de deuren niet fysiek kan openen, organiseert ze een tiendaagse chatmarathon. Daardoor is de hulplijn komend weekend bereikbaar op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond, terwijl dat n ormaal niet het geval is.

In februari 2021 was er ook al een tiendaagse chatmarathon, die volgens de organisatie toen erg succesvol was. "Nupraatikerover.be luistert en helpt slachtoffers voor wie de stap naar de offline hulpverlening te groot is, ook op langere termijn. Oproepers kunnen immers verschillende keren bij dezelfde professionele hulpverlener komen chatten. Hiermee bereiken we mensen die anders in de kou zouden blijven en dat maakt de chat uniek", aldus coördinator Ilse Van Campenhout.

Meer info en de concrete openingsuren van de chatbox zijn terug te vinden op www.nupraatikerover.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.