Noord-Limburg krijgt eigen psychiatrisch ziekenhuis

Noord-Limburg krijgt voor het eerst een psychiatrisch ziekenhuis. De psychiatrische ziekenhuizen Asster in Sint-Truiden en het MC St.-Jozef uit Munsterbilzen slaan de handen in elkaar en zorgen samen voor de bouw van de nieuwe campus. Bovendien zullen de twee partners ook fusioneren tot een groot ziekenhuis.

Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Psychiatrisch ziekenhuis Asster was al het grootste psychiatrische ziekenhuis in Vlaanderen, maar door samen te gaan met het Medisch Centrum St.-Jozef zal het nieuwe fusieziekenhuis jaarlijks zo'n 3.000 patiënten opnemen, op 900 psychiatrische bedden en in totaal 1.600 personeelsleden tellen.

"Dit is geen fusie om te besparen. Deze fusie is er voor de patiënten: nog betere geestelijke en toegankelijke gezondheidszorg voor heel Limburg. En dat betekent dus ook voor mensen met psychiatrische of geestelijke problemen uit Noord-Limburg", zegt algemeen directeur Greet Croenen van MC St.-Jozef aan Het Belang van Limburg.

Het fusieziekenhuis zal dus ook een campus bouwen in Noord-Limburg. "Dat is broodnodig, je hebt weinig aanbod aan geestelijke gezondheidszorg in het noorden. Er zijn wel PAAZ-bedden (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis, nvdr.) in Noorderhart. Maar er zijn geen gespecialiseerde psychiatrische ziekenhuizen", zegt algemeen directeur Bert Plessers van Asster. Voor de realisatie van het project rekenen beide partners op minstens tien jaar.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.