Nieuwe campagne Te Gek!? focust op thema psychose

Van september 2022 tot februari 2023 zet Te Gek!? een campagne op over het thema psychose. Te Gek!? wil  het taboe rond geestelijke gezondheid verder slopen. Via tal van activiteiten en nieuwe methodieken zet de campagne in op een humane geestelijke gezondheidszorg.

Maar liefst drie procent van de bevolking krijgt in zijn of haar leven te maken met een psychose. Ook veel jongeren worden met dit thema geconfronteerd. "Binnen onze samenleving blijkt de kennis rond psychische kwetsbaarheden eerder beperkt en heersen er tal van vooroordelen. Wanneer het psychose betreft, blijkt deze kennis nog beperkter, zijn vooroordelen vaak hardnekkiger en bestaat er vaak verwarring met psychopathie", legt Marc Hellinckx van Te Gek!? uit.

Deze misvattingen zorgen er volgens Hellinckx voor dat het, voor mensen met een psychotische kwetsbaarheid, nog moeilijker is om openlijk over hun kwetsbaarheid te praten. Te Gek!? wil met deze najaarscampagne in Vlaanderen psychose in de kijker zetten en trachten het taboe en stigma omtrent psychose aan te pakken.

De campagne start met de muziektheatertournee 'Nerveuze vrouwen'. De première vindt plaats op 28 september in de Stadsschouwburg van Leuven en de derrière op 27 januari 2023 in de Roma in Antwerpen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    27 september 2022

    De meest(e) gekken zitten niet in een Gekkenhuis of in Geel maar in de politiek : kijk eens naar het winnende duo VladiMIR & Donald , narcistische psychos in het kwadraat !