Nationaal Multiple Sclerose Centrum verhuist van Melsbroek naar Mechelen

Het Nationaal Multiple Sclerose Centrum (NMSC), opgericht in de jaren vijftig, gaat verhuizen van Melsbroek naar Mechelen. Dat meldt de zorginstelling vrijdag in een persbericht.

De afgelopen dertien jaar heeft het centrum geprobeerd om een nieuw ziekenhuis te bouwen op de site in Melsbroek. "Maar, ondanks de ondersteuning van de gemeente en de Vlaamse overheid is een actiecomité erin geslaagd om deze, nochtans dringende, realisatie tegen te houden", klinkt het. Verschillende omgevingsvergunningen werden door de raad voor vergunningsbetwistingen telkens opnieuw vernietigd.

Het NMSC moest daarom op zoek naar een nieuwe locatie om de zorg voor personen met MS te vrijwaren. Emmaüs, een intersectorale gezondheidsorganisatie, kwam met een alternatieve locatie in Mechelen op de proppen. De twee partijen hebben ondertussen een verklaring ondertekend voor de integratie van het NMSC in de vzw Emmaüs. Concreet komt er een nieuw gebouw naast het AZ Sint-Maarten in Mechelen. De bouw zal enkele jaren in beslag nemen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.