Hugo Sigal roept op gift te doen voor Alzheimer-onderzoek

Hugo Sigal en Stichting Alzheimer Onderzoek lanceren "Zing mee voor onderzoek naar Alzheimer". Op dat platform kan iedereen zijn kennis van Vlaamse liedjesteksten testen en zo zijn score omzetten in een gift voor onderzoek naar de ziekte.

Nicole, die eind vorig jaar overleed, en Hugo zongen meer dan 50 jaar samen. Toen de ziekte vorderde, begon Nicole de teksten te vergeten van de liedjes die ze heel haar leven samen met Hugo zong. Het duo was meter en peter van Stichting Alzheimer Onderzoek. "Zelfs nu Nicole er niet meer is, inspireert haar verhaal deze nieuwe actie om onderzoek naar Alzheimer te steunen. Want één op de drie vrouwen krijgt net als Nicole te maken met dementie. Vaak is - net als bij haar - Alzheimer de oorzaak", legt de Stichting uit.

Om daar aandacht voor te vragen, lanceren Hugo Sigal en de Stichting een online platform waar je kan testen hoe goed je de Vlaamse Klassiekers nog kent. "Je score kan je omzetten in een gift voor onderzoek naar Alzheimer", zegt Sigal, peter van Stichting Alzheimer Onderzoek en bezieler van de actie. "Want de woorden staan misschien nog in jouw geheugen gegrift, maar niet iedereen heeft zoveel geluk."

Op het online platform stopalzheimer.be kunnen geïnteresseerden een lied kiezen en de weggelaten woorden aanvullen. Bij de opties zijn 'Goeiemorgen, morgen' van Nicole en Hugo, maar ook 'Eenzaam zonder jou' van Will Tura, 'De lichtjes van de Schelde' van Bobbejaan Schoepen en 'Mooie dagen' van Johan Verminnen.

Het doel van de actie: geld inzamelen om Belgisch wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer te steunen. "Want alleen onderzoek kan ons dichter bij een remedie brengen", zegt Joost Martens, directeur van Stichting Alzheimer Onderzoek. 

De campagne start dinsdag en loopt tot in juni via radio, tv en print.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.