Eerste 'Vlaams Congres Geestelijke Gezondheid Kinderen & Jongeren' focust op samenwerking

'In Contact', het eerste congres in Vlaanderen voor geestelijke gezondheid bij kinderen en jongeren, is van start gegaan. Op 13 & 14 september komen specialisten uit de sector samen op het tweejaarlijks forum in Antwerpen.

Het voormalige 'Vlaams Congres Kinder- en Jeugdpsychiatrie en -Psychotherapie' onderging dus een naamswijziging. "Dat was nodig om het interdisciplinair karakter en alle vormen van interventie beter te weerspiegelen", meldt de organisatie. Alle professionelen en geïnteresseerden kunnen er gedurende twee dagen ervaringen uitwisselen.

"De afgelopen jaren hebben ons uitgedaagd om in verbinding te blijven met elkaar", stellen de organisatoren. "Contact wordt dan ook de rode draad tijdens deze dagen en zal het onderwerp vormen voor de symposia, debatten en workshops." Een aantal keynotesprekers zullen vanuit hun expertise lezingen geven voor een breed publiek.

Op het congres is er dit jaar veel aandacht voor intersectorale samenwerking binnen de geestelijke gezondheidszorg. Deze evolutie is een antwoord op de stijgende druk die professionals in de jeugdzorg ervaren, en ook een noodzakelijke evolutie om te voldoen aan de noden van kinderen die intensieve zorgnoden hebben op veel levensdomeinen. "Helaas worden voor deze kinderen een zorgwekkende discontinuïteit van zorg en hoge mate van onbeantwoorde noden gerapporteerd", stellen onderzoekers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.