‘Gemengde realiteit’ voor betere chirurgen

Ahsan Azimi, een doctoraatstudent in de computerwetenschappen aan de Johns Hopkins University, ontwikkelde een headset om hersenchirurgen te trainen voor hoog-risico operaties.

Ehsan Azimi werkt aan een nieuwe toegevoegde realiteit platform dat hersenchirurgen zou kunnen helpen om beter te kunnen navigeren en visualiseren bij hersenoperaties. “Met dat platform kunnen chirurgen het brein op nieuwe manieren visualiseren”.

Azimi evalueert het systeem nu in proefstudies en plant een multi-gebruikersstudie met neurochirurgen van de Johns Hopkins University School of Medicine. Het plan is om de nieuwe ‘gemengde realiteit’ te gebruiken voor chirurgen in opleiding en om te oefenen. Azimi en zijn team werken nu aan een ventriculostomie voor een eerste case-study. “Maar de architectuur van het platform maakt dat het makkelijk kan aangepast worden voor andere ingrepen.”

Azimi en zijn team dienden al een patent in en praten met verschillende bedrijven over licenties voor delen van de technologie. “Mijn grote droom is om dit project om te vormen tot een realiteit. Ik denk écht dat we in staat zijn om de opleiding in de chirurgie en de chirurgische praktijk te verbeteren”, aldus de doctoraatsstudent.

> ‘Mixed Reality’ for Better Surgery.

Lees ook : 

AI en VR skills-centrum voor artsen in Amsterdam

>Toekomstige chirurgen kunnen opgeleid worden door virtuele collega’s

Hoe kan virtual reality bijdragen tot een betere geneeskunde?

  • Image: Will Kirk / Homewood Photography

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.