Icobrain: Belgische software voor de diagnose van de dementie goedgekeurd door de FDA

Nieuwe Made in Belgium AI software spoort tekens van dementie op in MRI’s van hersenen en werd zopas goedgekeurd door de Amerikaanse FDA.

Icometrix is een Leuvense startup die software maakt voor het inzamelen en analyseren van klinische gegevens op basis van MRI-beelden.  

Onlangs keurde het Amerikaanse Food and Drug Agency (FDA), het agentschap dat in de VS instaat voor de regulering van geneesmiddelen en medische toestellen, een nieuwe app goed van de Leuvense startup.  Het gaat om icobrain, software voor de opsporing van klinisch relevante gegevens op basis van MRI-beelden.

“De precieze en gestandaardiseerde metingen helpen artsen bij het maken van therapeutische beslissingen en om verschillende soorten dementie te differentiëren”, zo zegt het bedrijf in een perscommuniqué.  

Icobrain is niet de eerste op artificiële intelligentie gebaseerde software die kan helpen bij het stellen van diagnoses. Onlangs keurde de FDA andere software goed waarvan sommigen geen hulp van een arts vereisen.  

Beetje bij beetje doet de artificiële intelligentie zijn intrede in de klinische geneeskunde, zoveel is zeker.

Lees ook :

FDA keurt medisch toestel goed voor diagnoses zonder validatie door een arts

Worden radiologen vervangen door artificiële intelligentie?

UZ Leuven pakt glaucoom aan met artificiële intelligentie

Waarom AI binnen de vijf jaar een feit zal zijn in ziekenhuizen

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.