epihunter: nieuwe app, op niveau 1 gevalideerd door overheid

Epihunter is op niveau 1 gevalideerd door de overheid. De app sluit aan bij de 13 andere applicaties die op het nieuwe mhealthbelgium.be platform te ontdekken zijn.

Dat maakt dat nu 14 applicaties zijn gevalideerd zijn die terug te vinden zijn het Mobile Health Belgium platform dat vorig jaar online ging.

De epihunter-app is een medisch hulpmiddel voor mensen met epilepsie. Het gaat om een smartphone-app (epihunter Core) en een frontale EEG-headset om automatisch epileptische absence aanvallen en aanvallen met een verminderd bewustzijnin real time te meten, te detecteren, te signaleren, te filmen en registreren en te loggen.

Een "Companion" applicatie is ontworpen voor ouders en gezinnen. Ze wordt geïnstalleerd op hun smartphone en geeft een overzicht van de crisissen, notities en video's.

Epihunter is een abonnementsdienst voor 39 € / maand. Hier vindt u een video over de werking.

Opgelet: de epihunter Core applicatie werkt alleen op Androïd en de website bestaat alleen in het Nederlands en Engels.

Mobile Health Belgium

mHealthBELGIUM is het Belgische platform voor mobiele apps voor medical devices met CE-markering. Het voorziet patiënten, zorgprofessionals en zorginstellingen van alle relevante en noodzakelijke informatie over deze apps. Deze informatie slaat op de CE-markering, de GDPR, de naleving van de veiligheids- en authenticatieregels en de wijze waarop de app wordt gefinancierd.

Het platform richt zich niet alleen op patiënten, maar ook op zorgverleners en bedrijven. Zorgverleners zullen er goede apps aantreffen die ze veilig kunnen aanbevelen aan hun patiënten. Bedrijven kunnen zo hun apps melden en laten valideren bij de overheid.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.