Chatbot voor mentale gezondheid wint derde editie Healthcare Heroes

Lighthouse, een AI-gestuurde chatbot voor mentale gezondheid, heeft de derde editie van Healthcare Heroes gewonnen. De prijs werd uitgereikt door minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). Healthcare Heroes is een project dat studenten uitnodigt om mee na te denken over een duurzame en efficiënte gezondheidszorg, waar innovatie en technologie ten dienste staan van de mens. 

De vier finalisten stelden hun projecten vandaag voor in het federaal parlement. De winnaar werd Lighthouse, een AI-gestuurde chatbot die patiënten toelaat een actievere rol op te nemen in de behandeling van hun mentale gezondheid.

"Een op de zes studenten worstelt met hun mentale gezondheid. Met onze AI-gestuurde chatbot willen we een antwoord bieden op dit onderschat probleem en studenten een tool geven om hun mentale gezondheid te boosten", luidde het bij Lighthouse. 

"Digitalisering in de zorg, gezondheid en welzijn zullen blijven toenemen. De populatie verandert, en de zorgnood ook (...)  Een goed systeem voor onze gezondheidzorg is een systeem dat zich voortdurend aanpast aan de nieuwe realiteit", zei minister Frank Vandenbroucke.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.