Diëtist terugbetaald voor jongeren met eetstoornis

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) trekt 11,4 miljoen euro uit om jongeren met eetproblemen beter te begeleiden en onder meer tussen te komen in de kosten voor een diëtist. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Vandenbroucke legde een akkoord vast met het Riziv over een hogere tussenkomst voor jongeren tot 23 jaar die met anorexia, boulimia nervosa of binge eating disorder kampen.

Vanaf februari kunnen ze een jaar lang een beroep doen op een zorgteam met psycholoog en diëtist. De huisarts staat in voor de samenwerking met andere hulpverleners.

An Vandeputte van het Vlaams kenniscentrum Eet­expert reageert tevreden. "Jaarlijks twintig terugbetaalde sessies bij de psycholoog en vijftien bij de diëtist zal voor ouders een verschil van duizend euro en meer maken", zegt ze. "Dit plan zou de druk op eetklinieken sterk moeten verlichten." De wachttijden lopen daar intussen op tot maanden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.