College van Vlaamse gemeenschapscommissie: beleidsverklaring met aandacht voor mentaal welzijn

Het college van de Vlaamse gemeenschapscommissie heeft vanochtend zijn laatste beleidsverklaring voor de verkiezingen voorgesteld. Collegevoorzitster Elke Van den Brandt (Groen) zegt daarbij opnieuw in te willen zetten op "inclusief beleid voor alle Brusselaars".

Onderwijs, Cultuur, Jeugd, Sport en Welzijn vormen de speerpunten van de laatste beleidsverklaring voor het einde van het mandaat van het huidige VGC-college. Daarin benadrukt collegevoorzitster Van den Brandt de noodzaak en het belang van een inclusieve stad waar iedereen een plaats heeft. "De stad moet er zijn voor iedereen. Daarom zetten we met de VGC in op toegankelijkheid en inclusie, gaande van cultuursensitieve dienstverlening tot toegankelijke VGC-activiteiten voor kinderen en jongeren met een handicap. Brussel moet een stad zijn voor alle Brusselaars", aldus Van den Brandt.

Op het vlak van Welzijn worden de jeugdhulpsector en terreinorganisaties die werken rond mentaal welzijn versterkt en ondersteund, en met het leertraject 'Inclusieve zorg en welzijn in Brussel' werkt de VGC "aan een cultuursensitieve dienstverlening op vlak van sociaal werk en gezondheidszorg". Om het personeelstekort in de kinderopvang aan te pakken, wordt ingezet op een combinatie van werken en studeren voor toekomstige kindbegeleiders.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.