(Neuro)psychiater-gerechtsdeskundige krijgt 490,42 euro voor medisch onderzoek

Onlangs publiceerde het Riziv de nieuwe tarieven voor (neuro)psychiaters-gerechtsdeskundigen voor 2020 en ook nog voor... 2019. Het was in het verleden bon ton dat de tarieven al niet erg hoog liggen en de overheid bovendien rijkelijk laat over de brug komt met de betaling.

Het persoonlijke ereloon 2020 van de gerechtsdeskundige die (neuro)psychiater is, bedraagt 490,42 euro. De administratieve kosten van de gerechtsdeskundige liggen op 123,71 euro.

De kosten voor bijkomende onderzoeken verricht door de gerechtsdeskundige of door een door hem geraadpleegde specialist als het gaat om een (neuro) psychiater komen uit op 242,38 euro. Een psycholoog met een volledige reeks testen of een ergoloog vangen 168,08 euro. 
Deze bedragen zijn dus van toepassing voor de expertises waarvan het definitieve verslag neergelegd wordt vanaf 1 januari 2020. 

2019

Ook voor het afgelopen jaar 2019 zowaar zijn de officiële bedragen nu bekend. 
Het persoonlijke ereloon van de gerechtsdeskundige (neuro)psychiater lag toen op 486,86 euro, de administratieve kosten van de gerechtsdeskundige op 122,82 euro.

De kosten voor bijkomende onderzoeken verricht door de gerechtsdeskundige of door een door hem geraadpleegde (neuro)psychiater: 240,63 euro.

Deze bedragen gelden voor de expertises waarvan het definitieve verslag neergelegd wordt vanaf 1 januari 2019. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.