Apothekers schieten alcoholici te hulp en maken Antabuse na

Nadat de farmaproducent Sanofi had bekendgemaakt dat het geen Antabuse meer zou produceren, hebben artsen en apothekers in ons land het heft in handen genomen. Sinds begin mei is het geneesmiddel voor alcoholverslaafden opnieuw beschikbaar, schrijven de kranten van Mediahuis.

Sanofi stopte in april met de productie van Antabuse. Volgens het bedrijf had dat te maken met de onstabiele bevoorrading van de werkzame stof, disulfiram. Wie Antabuse heeft genomen en daarna alcohol drinkt, voelt zich onder meer misselijk en wordt kortademig. Zo helpt het middel mensen met een alcoholverslaving om van de drank af te blijven.

De Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VVP) was er niet over te spreken dat Sanofi de productie stopzette. Achter de schermen werd samen met de Apothekersbond en het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) gewerkt aan een "dringend alternatief". Het FAGG bevestigt ook dat er momenteel overleg is met een nieuwe speler om het medicijn weer op de markt te brengen via een farmabedrijf. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.