Psychiaters, meet uw temperatuur!

Joeri Tijdink, Christiaan Vinkers, Louise Smallenburg, Roel Mocking en Thomas Pattyn (foto), (oud-)redactieleden van 'De Jonge Psychiater' vragen zich af hoe het eigenlijk met u gaat. Dat doen ze opnieuw aan de hand van De Psychiater Thermometer. Na editie 2019 dus een vervolg met editie 2023.

De Jonge Psychiater wil inderdaad opnieuw de temperatuur meten van de beroepsgroep (psychiaters en artsen in opleiding tot psychiater). "Hoe gaat het met ons?" vragen de (oud-redactieleden zich af. "Zijn we onderkoeld, aangebrand of precies op de juiste temperatuur?"

De vorige editie uit 2019 leverde ruim 800 antwoorden op. Daaruit bleek dat u enerzijds trots en gedreven bent als het gaat om uw werk als psychiater, maar ook dat een behoorlijk aantal van u aangaf te overwegen om van baan te veranderen. Hoofdoorzaken: de enorme bureaucratische lasten, de regeldruk en het gebrek aan ervaren autonomie. Zie hier het volledige rapport. Genoeg redenen om de vragenlijst te herhalen. Na de Covidgolf zou dat wel eens verrassende trends kunnen opleveren.

"Door te meten wat er onder u leeft en hoe u zich verhoudt tot ons prachtige vak, hopen we meer zicht te krijgen hoe het met onze beroepsgroep gaat en wat er nodig is om ons vak de goede en positieve richting op te sturen", klinkt het nog. En zelfs al bent u zeer druk bezet, de enquête invullen neemt amper 7 minuten van uw tijd in beslag. Uw anonimiteit is gewaarborgd.

U kunt de vragenlijst hier invullen.

(c) foto Jerry De Brie

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.