Groen licht subsidies nieuwbouw revalidatieziekenhuis Inkendaal

De Vlaamse regering heeft groen licht gegeven voor het nieuwbouwproject van revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw in Vlaams-Brabant. Dat heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. De overheid kent 2,7 miljoen euro per jaar toe, in totaal gaat het om 80 miljoen euro.

De huidige infrastructuur is volgens het ziekenhuis dringend aan vernieuwing toe. Er is ook een structureel tekort aan ruimte. Daarom diende het ziekenhuis op 31 oktober vorig jaar een aanvraag in bij het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden (VIPA) om subsidies te krijgen. 

Het dossier is nu goedgekeurd. "Met ons project willen we een omslag maken naar een toekomstbestendig revalidatiemodel in een state-of-the-art infrastructuur", zegt algemeen directeur Sofie Blancquaert. "Ik ben bijzonder verheugd dat ons project goedgekeurd werd."

De Vlaamse regering investeert 165 miljoen euro in de infrastructuur van revalidatieziekenhuizen. Bijna de helft daarvan gaat dus naar Inkendaal.

In Inkendaal kunnen mensen met een complexe neurologische beperking terecht om te revalideren. Het ziekenhuis biedt ruimte aan zowel volwassenen als kinderen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.